Chiar exista decizii potrivite?

Standard

Am ajuns la concluzia ca nu exista decizii bune, rele sau potrivite.

Exista doar oameni sau lucruri care sunt avantajati/e in urma unor decizii. Decizii oarecare.

Deciziile bune pot avea urmari nefericite, daca sunt luate in momente proaste si invers. Si cum deliberam ca decizia a fost cu adevarat buna, sau momentul a fost prost?

Am tot asteptat sa decid cand este momentul potrivit pentru luarea unei decizii bune si nu reusesc. Nu exista un moment potrivit! Sau nu exista decizii incontestabil bune, de unde rezulta ca deciziile sunt doar decizii si atat.

Ori eu nu stiu sa identific acel moment potrivit, sau sa il calculez, ori acest moment pur si simplu nu exista. Este numai o forma de amanare, mascata de amprenta timpului sau a momentului. Momente sunt multe si poate sunt toate bune; timpul ne preseaza pe toti si probabil de aici a aparut si sindromul acesta al „momentului inoportun”.

Momentul potrivit suna utopic, de aceea nu cred ca exista. Este un fel de punct G, a carui filosofie consta in cautare si cam atat. Nu face nimic nici punctul G si nici momentul potrivit, decat sa ne dispere cu cautarea.

Lasam sa treaca timp berechet pe langa  noi, pana sa indraznim sa luam o decizie, asteptam prea mult un moment bun. Gasim scuze, cum ca nu e momentul potrivit, timpurile nu mai sunt cum erau acum 20 de ani, este o decizie importanta, care trebuie bine calculata, din toate perspectivele, pentru ca vrem sa fie o decizie potrivita.

Deciziile sunt decizii si atat!

In urma unei decizii, unii oameni pot iesi in avantaj, altii pot fi dezavantajati. Astfel, cred ca preocuparea primordiala in luarea unei decizii, este prioritizarea lucrurilor importante pentru noi si asigurarea ca noi, cei care luam decizia, vom fi cei avantajati la final.

Da, principala preocupare in luarea unei decizii, este sa ne situam la limita superioara a egoismului nostru!

Nu pot sa iau o decizie decat dupa ce voi fi facut o calatorile pana pe culmile egoismului, dupa ce imi voi fi luat cateva clipe sa stabilesc ce este cel mai important pentru mine si dupa ce imi voi fi identificat riscurile.

Tocmai pentru ca acesti indicatori sunt totusi destul de greu de stabilit, inca nu pot sa iau o decizie.

Sunt total indecisa…

 

One response »

  1. Pingback: Luam singuri deciziile? « creangamea

Comentezi?

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s