Angajam strutocamila!

Standard

Cam asta vor unii angajatori in zilele noastre.

De curand am mers la un interviu pentru un post pe care l-am gasit destul de interesant si pentru care ma pregatisem cu multa energie si idei de dezvoltare.

Era vorba despre un post care combina domeniul online (in care mi-as dori sa activez in continuare) cu partea de offline, intrucat era vorba despre o firma (nu pot spune companie) producatoare si distribuitoare de bijuterii.

Eu am aplicat pentru postul de Specialist Web Marketing, pentru ca asta cautau domnii angajatori. Job description-ul nu mi s-a parut prea bine structurat, ba chiar aveam cateva puncte pe lista de clarificat.  Urma sa inteleg, in timpul discutiei, ca asta ar fi fost ultima problema de care trebuia sa ma ingrijorez.

Teoretic, trebuia sa ma ocup de urmatoarele:  PPC/SEM, Google Adwords & Analitics,  Facebook ADS,  Administrare Blog, Newsletter si retele sociale.

Cerintele se potriveau atat cu CV-ul meu, cat si cu postul de Web Marketing Specialit.
Ce nu am reusit sa pricep, a fost legatura dintre postul de mai sus cu „administrarea comenzilor online, urmarirea si finalizarea acestora”, dar am zis ca vom clarifica la interviu.

Nici vorba ca am clarificat ceva la interviu…domnul cu care am avut discutia mi-a spus ca ar vrea si putin SEO pe langa ce scria la cerintele pe care le vazusem eu, dar mai presus asta, ca urma sa petrec 3 luni „in proba”, vanzand bijuterii in magazin, daca as fi acceptat jobul. Mi s-a parut hilar si am crezut ca este o gluma, numai ca mi-am dat seama ca omul vorbea serios.

Primul meu job, de acum 5 ani a fost in domeniul vanzarilor si cunosc replicile oamenilor de vanzari. Cam asta a fost atitudinea domnului angajator care parca nu voia sa gasesasca un om bun pe partea de marketing online sau SEO sau orice avea el nevoie, ci voia mai degraba sa vanda un inel, doua… Am fost informata ca nu se poate vinde un produs pe care nu il cunosti, prin urmare trebuia sa lucrez 3 luni in magazin, ca sa invat despre fiecare model si material din care sunt efectuate bijuteriile.

Spun cu convingere ca unii angajatori nu stiu sa faca diferenta dintre o secretara, o persoana care vinde in magazin si le zambeste (sau nu) clientilor si o persoana responsabila de marketing online sau de social media. Ba mai mult decat atat, incearca sa le combine pe toate (pentru ca nu iti trebuie un om certificat Adwords, atata timp cat ai o secretara care sta toata ziua pe net si stie ea cum e cu site-urile astea), facand un mare terci.

Daca stiti cumva un specialist in de toate, sa-l supranumim Every-fucking-thing Specialist, sa-l informati ca sunt la mare cautare astfel de abilitati si, cu pregatirea necesara, are mari sanse de reusita.

Eu ma mai relaxez putin🙂

Comentezi?

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s