De la evolutie la revolutie

Standard

Ieri am citit un articol cu un final destul de agresiv, dar in acelasi timp foarte justificat, despre instinctele primare ale oamenilor din ziua de azi, rezultat al incapacitatii unora de a se adapta la societatea moderna, dupa parerea mea.

M-am convins ca oamenii sunt uneori mai primate decat primatele si mai animale decat cele mai salbatice specii.

Ma opresc un pic la un fragment din articol, pentru a continua cu subiectul pe care vreau sa-l dezvolt:

„O zona foarte distractiva pentru toti – zona maimutelor. Atat de similare cu noi si totusi au reusit sa ma faca sa-mi fie rusine de specia din care fac parte.

Mi-a fost rusine sa vad cum aceasta maimuta a fost scuipata de nenumarate ori de un… nu stiu cum sa-i spun, ca om pare o descriere prea buna pentru el. Alte maimute aflate intr-un alt habitat se inmulteau (nah, e primavara) si un alt individ a zbierat la ele (extrem de tare) pentru a le opri ca sa nu vada cumva copilul lui ca animalele fac sex.”

Este oribil ce se intampla si cum oamenii, fiintele superioare, sunt in stare de asemenea gesturi si porniri lipsite de orice soi de ratiune, singura caracteristica a speciei noastre, ce ne ofera superioritate fata de animale.

Aseara am vazut un film, total intamplator. Se cheama „Rise of the planet of apes„.

Filmul este de-a dreptul impresionant, cum de altfel, mi se par toate filmele cu animale. De la evolutie la revolutie, filmul demonstreaza cum dorinta speciei umane de a evolua se poate transforma intr-o lupta primitiva pentru supravietuire.

Nu vreau sa dezvalui prea multe despre actiunea filmului, pentru ca merita vazut de toata lumea, insa pot enumera cateva dintre senzatiile si impresiile pe care mi le-a transmis:

1. Animalele sunt mai generoase decat oamenii

2. In toate scenele de violenta fata de animale, ma simteam ca si cum cineva imi stoarce sufletul, in timp ce scenele de violenta in care animalele (in cazul de fata, maimutele) ripostau impotriva oamenilor, mi-au transmis o razbunare pe care o asteptam cu mare sete

3. Specia umana este in stare de acte atat de mizere si marsave, violente si crude, in timp ce animalele respecta cu strictete toate codurile nescrise, dar intelese si asumate pana la ultima rasuflare.

Va recomand:

2 responses »

Comentezi?

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s