Echipa in care te simti „acasa“

Standard

Se poate una ca asta? Da, este adevarat, chiar exista🙂

Stiu sigur, pentru ca am facut parte din aceasta echipa si pot sa garantez!

Ieri si astazi am citit cate un articol despre aceasta echipa extraordinara si nu pot ramane fara nicio reactie, asadar voi reproduce de-a fir a par unul dintre articolele citite, mai precis, cel publicat astazi de Gazeta de Sud.

Articolul zice cam asa (si nici ca as fi putut zice mai bine eu):

Într-un oraş de provincie, unde tinerii privesc cu scepticism ofertele de angajare, compania NetRom le oferă acestora oportunitatea de a se dezvolta profesional într-un mediu comparabil cu standardele occidentale. La NetRom, climatul sănătos reprezintă un element-cheie, compania punând  mare accent pe integrarea oamenilor prin intermediul cursurilor de dezvoltare profesională şi al muncii în echipă. 

Statisticile privind piaţa muncii ne arată că Doljul se află printre primele judeţe din ţară în ceea ce priveşte numărul şomerilor, iar comerţul este regele neîncoronat al ofertei de joburi. La vârsta studenţiei sau după absolvire, tinerii Craiovei pleacă în Capitală, căutând, într-un Bucureşti cosmopolit, ceea ce oraşul lor natal nu le oferă: un loc de muncă decent, compatibil cu facultatea pe care au absolvit-o.
Pe fondul acestei realităţi amare, excepţiile surprind întocmai precum oazele din deşert.

Investiţia în dezvoltarea personală

Recent am vizitat sediul NetRom Software şi am avut ocazia de a discuta cu câţiva oameni din companie. Şi am găsit aici, în oraşul nostru, lucrurile acelea pentru care tineri capabili din oraş îşi fac valiza şi se urcă în trenul de Bucureşti, lăsând în urmă un oraş în care cred că nu au nici o şansă de a se realiza pe plan profesional. Ce-i drept, NetRom poartă amprenta olandezilor care au fondat compania, însă craiovenii care lucrează aici deja şi-au asumat firescul mediului de lucru, atât de diferit, până la urmă, de imaginea inflexibilă a majorităţii firmelor româneşti.
NetRom există în Craiova din 1999. A pornit atunci cu opt angajaţi, iar în prezent numără peste 140 de programatori calificaţi, absolvenţi ai facultăţilor de profil din Craiova. Compania angajează anual 20-25 de absolvenţi şi derulează programe de colaborare cu mediul academic craiovean, sporind, astfel, şansele studenţilor de a se forma pentru o carieră în domeniul studiat. NetRom Craiova este condusă de un manager olandez ce a combinat într-o manieră optimă cultura organizaţională olandeză cu profesionalismul şi înalta calificare a angajaţilor români, în care se investeşte continuu. Sunt organizate cursuri pentru dezvoltare susţinute de angajaţii certificaţi şi se pune mare accent şi pe cunoştinţele împărtăşite (knowledge sharing), de aceea se încurajează foarte mult discuţiile cu şi între echipe.

Echipa – familia de la serviciu

După ce am luat la pas noul sediu al firmei şi am făcut cunoştinţă cu o parte a echipei NetRom, m-am gândit, pentru prima dată, că poate mi-ar fi plăcut să fiu programator. Căci mi-ar fi plăcut să lucrez cu oamenii aceia care zâmbeau când intram în birourile lor pentru a vedea cum şi-a personalizat fiecare echipă spaţiul de lucru în cadrul unui concurs organizat de management. Cristina Voinea, PR Manager, ne-a povestit mai multe: „Mutându-ne într-o clădire nouă, aveam nevoie de inspiraţie pentru amenajarea încăperilor de lucru. Echipele au avut repartizate ca spaţiu de decorare zone special marcate pe pereți şi două mese în colţuri, un buget alocat de firmă, o lună la dispoziţie şi multă imaginaţie! Era drăguţ să vezi cum fiecare echipă îşi făcea pregătirile: stăteau seara să îşi aranjeze florile, să îşi prindă tablourile, au mers să facă poze mai speciale în afară pentru a-şi personaliza camera cu tablouri mari cu echipa. A fost superdistractiv! Iar acum fiecare are un loc de muncă amenajat după propriul gust“.
Concursurile pe echipe sunt la ordinea zilei în firmă, iar angajaţii sunt prinşi mereu de spiritul competiţiei, fie că este vorba despre fotografia lunii, selectată pentru calendarul anual NetRom, fie că ne referim la întrecerile în saci din teambuilding, la competiţiile sportive de genul NetRom Olympics sau la diverse scenete creative.
Activităţile de acest tip sunt numeroase şi contribuie la menţinerea unui climat de lucru sănătos şi motivant. În fond, motivaţia salarială este un element necesar, dar insuficient într-o companie, aşa cum o spun şi studiile, iar dacă şeful îţi dă bani, dar te tratează ca pe o simplă rotiţă dintr-un angrenaj al profitului, probabil că nu vei merge la serviciu de drag. Ne petrecem la muncă mai mult timp decât cu familiile. E trist dacă jobul pe care îl avem este o pură obligaţie, iar dimineaţa, când sună alarma, oftăm. Şi, totuşi, de cele mai multe ori, aceasta este realitatea.

O viziune bazată pe oameni

Aşa că, atunci când găseşti un loc unde oamenii sunt apreciaţi, unde, într-o zi, fără nici un motiv anume, şeful face o comandă de deserturi pentru toată lumea, unde poţi fi chemat, pur şi simplu, în biroul managerului ca să primeşti un plic cu o destinaţie de weekend şi bani de buzunar, firesc este să te bucuri că există companii unde şeful nu priveşte individul doar ca pe un simplu angajat, ci ca pe un om. „City Break a fost o idee mai trăsnită de apreciere a celor 32 de şefi ai departamentelor. Ne-am dorit să facem ceva special pentru ei, să îi rupem de sarcinile de zi cu zi şi să simtă aprecierea noastră. Am aranjat cronologic, după data venirii în firmă, oamenii din managementul departamentelor şi le-am pregătit 32 de plicuri cu destinaţii de weekend. Pe principiul primul venit în firmă, primul servit, au tras câte un plic fără să ştie ce îi aşteaptă. Aprecierea cea mai mare cred că a venit din partea partenerelor de viaţă ale colegilor noştri“, ne-a spus Cristina.
Conducerea are multe idei pentru noul sediu. Deja se fac planuri pentru o spălătorie auto pentru maşinile angajaţilor, o zonă verde în spatele clădirii, unde să aibă loc şedinţe de brainstorming în aer liber, să se lucreze wireless la proiectele care se pretează sau unde angajaţii să iasă, pur şi simplu, la o pauză de relaxare.

Echipa în care să te simţi „acasă“

Ce diferenţiază NetRom de majoritatea firmelor întâlnite în Craiova este viziunea managerială axată pe oameni. Există o întreagă cultură bazată pe adaptarea acestora, scopul programelor de integrare fiind ca fiecare angajat să îşi găsească locul într-o echipă. Apoi totul vine de la sine, căci se caută oameni de echipă care pot lucra pe proiectul preferat, asigurându-se, astfel, constanţa şi consistenţa unui grup. Astfel se susţine şi flexibilitatea programului, colegii sprijinindu-se reciproc. Orarul este flexibil (în special pentru studenţi), atâta timp cât echipa reuşeşte să respectele termenele-limită, existând înţelegere faţă de nevoile personale. Încrederea şi respectul nu vin, însă, niciodată din oficiu, ele se construiesc, se câştigă. Acest lucru se poate realiza cel mai bine într-un mediu relaxant, familiar, dar însoţit în permanenţă de un spirit responsabil, precum cel creat la NetRom.”

Un alt articol despre NetRom, chiar aici.

 

Comentezi?

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s